vrijdag 6 november 2015

It's a party and I dress like I want to...

Zaterdagavond mogen we naar een trouwfeest van een collega van mijne KD.

Ik had nog wel een aantal kleedjes hangen, maar ik ben de laatste tijd wel wat vermagerd en een nieuw - passend - kleedje was dus zeker geen overbodige luxe...

Ik heb me echter net ingeschreven om mee te doen aan stashvember (zie hier) en moest dus op zoek naar een stofje in mijn voorraad.
Ik had een grote lap van wat zwaarder, soepel vallende stof nodig, want iedereen die de Emma jurk uit LMV al gemaakt heeft, weet dat er wel wat stof in kruipt, want het rokgedeelte is breed, zwierig en met plooitjes en het bovenstuk volledig gevoerd...

Heel wat stofjes vond ik mooi genoeg, maar die waren te licht of te kort. Tot ik plots op deze mooie blauwe stof stootte.


Op zich is het niet echt mijn kleur, want ik ben een herfsttype en dat vraagt meer om warme kleuren, zoals oker, oranje, mosgroen, goud, bruin.
Maar daar heb ik me bij deze jurk nu eens niets van aangetrokken zie...

Dinsdag heb ik het patroontje uitgetekend. Veel meer kon ik niet doen, want in de namiddag zat ons huis vol met 4-jarigen!

Op woensdag ben ik erin gevlogen. Patroon leggen, stof knippen en op zoek naar de juiste fournituren. Ik had nog een speciaal lapje stof nodig voor het schouderstuk en vond mijn lap leer waar ik later :s dan nog eens de Roxie legging uit wil maken.


Deze lap heeft nu een klein hoekje te kort. Maar dat zal geen probleem zijn voor mijn legging...
En ook knoopjes had ik nodig om het mooie rugstuk van de Emma jurk te maken.
Ik vond deze knoopjes die ik ooit eens voor een hemdje van Lasse wou gebruiken (zie hier), maar die dan vervangen werden door kamsnaps.


Ik ging aan de slag. De uitleg was klaar en duidelijk en het naaien ging dan ook supervlot. Een hele dag en een hele avond naaien en mijn jurk zat in elkaar. Ik moest enkel nog de onderkant afwerken. Maar het was al een gat in de nacht, dus eerst wat slapen.

Op donderdagavond deed ik verder: wat prutsen om met een rokspuit mijn eigen roklengte te krijten. Meestal heb ik hiervoor mijn hulplijn (moeder Nelly), maar ik kon haar moeilijk 's avonds helemaal tot hier laten komen. Maar het is gelukt... En dan knippen, plooien en stikken. Het is een brede rok, dus het duurde langer dan verwacht. Maar ik was blij met het resultaat: mijn eerste Emma jurk!
Ik ben tevreden. Ik kan weer goed voor de dag komen op het avondfeest...

Op naar de volgende naai-uitdaging!

Grtjs,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten